Hva er viktig å tenke på ved kjøp av Marlow-Hunter?

Vi mennesker har forskjellig smak og selvfølgelig utgangspunkt for å kjøpe båt. Det er mange grunner til å bestemme seg for et båtkjøp; hva slags båt som er ønskelig, hva formålet er med en båt, hvor i landet båten skal plasseres og ferdes osv. Vi har sett nærmere på noe av det du bør tenke på før du bestemmer deg.

Generelle regler når det kommer til båtkjøp

Det viktigste er å ha et formal med kjøp av båt. Hva skal du bruke båten til? Er det dagsturer om sommeren, helgeturer eller skal du bruke feriene ombord i båten? Og hvor mange skal bruke båten samtidig? Når du vet dette og har et klart mål om størrelse på båten må du også ha et forhold til om det er motorbåt eller seilbåt. Vi har selvfølgelig tatt utgangspunkt i at du er ute etter en seilbåt.

Skal du kjøpe ny båt, eller utforske bruktmarkedet? I Norge publiseres det over 3 000 bruktbåter på finn.no i året. Vi anbefaler at du alltid har med deg en båtkyndig person når du skal kjøpe båt. Det viser seg at mange kjøper båt usett, noe vi absolutt ikke anbefaler. Da mister du alle rettighetene dine for å klage etterpå når det viser seg at båten ikke holder mål. Du har undersøkelsesplikt når du kjøper båt på det private markedet. Dersom båten er lengre enn 15 meter skal den registreres i skipsregisteret.

Båtplass

Vi anbefaler deg å ha båtplass klart på forhånd. Det er lange ventelister på båtplass i de mest populære havnene. Det kan lønne seg å melde seg inn i en båtforening både et og to år før du i det hele tatt tenker på å kjøpe deg båt. En båtplass koster ganske mye. Skal du leie har også dette markedet tatt seg opp, og det er blitt så lukrativt at det er blitt et investeringsobjekt mange steder med formål om å leie ut båtplassen.

Dine retningslinjer før kjøp av seilbåt

Er dette din første seilbåt? Ta seilkurs først. Begynn med et nybegynnerkurs og fyll på med både kurs for viderekomne og gjerne også et såkalt praksiskurs etterpå. Da får du uansett mest glede av båten og seilasene du skal legge ut på.

  • Hvor stor båt ønsker du deg?Hva er formålet med båten? Er det dagseilinger, eller er du ute etter en båt med plass for hele familien og for lengre turer – for eksempel helgetur? Hvor lenge skal du kunne være borte av gangen, og ikke minst hvor mange skal det være plass til?
  • Sjekk ut modellene til Marlow-Hunter! Alle modellene er godt presentert på nettsidene deres. Om du har bestemt deg angående størrelse vil det være enkelt å sjekke ut aktuelle modeller her.
  • For bruktmarkedet:Sjekk båten på land, sjekk plastpest i skroget (byller) og ikke minst masten. Masten på en seilbåt lar seg neppe reparere og utskiftning er ofte svært kostbart.
  • Kjøp av ny båt: Ta kontakt med Marlow-Hunter og få informasjon om nærmeste agent/forhandler.