Moderne seilbåter med gammel historie

Om du strekker slektstreet ditt tilbake i tid vil du mest sannsynlig ende opp mange tusen år tilbake i tid. Om vi gjør det samme med Hunter seilbåtene ender vi opp på 1800-tallet – altså mer enn 1 000 år tilbake i tid. Det var opprinnelig en tysk immigrant, Henry Luhr, som i sin tid drev handelsvirksomhet og blant annet utstyrte handelsbåter. Senere var det hans barnebarn Henry og hans barn som drev selskapet videre på kysten av New Jersey.

Fram til 1960-tallet bygget og reparerte de for det meste fiskebåter, men så endret virksomheten seg til å produsere motorbåter. Allerede tidlig på 1960-tallet leverte de over 1 000 motorbåter i året, så det var en ganske stor virksomhet allerede på den tiden.

Først i 1973 ble selskapet Hunter Boats etablert i Florida, og de første Hunter seilbåtene så dagens lys. De første årene produserte selskapet fortsatt motorbåter i tillegg til seilbåter, men etterhvert ble produksjonen forbeholdt seilbåter i alle størrelser. I 2012 ble selskapet solgt til David E. Marlow, derav dagens navn Marlow-Hunter. Selskapet holder til i Alachua, Florida og er en av de største og mest kjente produsentene av seilbåter per i dag.

Fra masseproduksjon til eksklusivt

Tidlig på 2000-tallet produserte og solgte Marlow-Hunter mer enn 2 000 seilbåter i året. I dag distribueres seilbåtene gjennom et fåtall distributører verden over og det er nå snakk om ca. 20 båter i året. Med det kan du si at masseproduksjonen er blitt mer eksklusiv og forseggjort enn for bare noen få år siden. Ser du på den generelle utviklingen av moderne seilbåter ligger Marlow-Hunter helt klart i førersetet på mange områder.

Per i dag produserer Marlow-Hunter 14-15 ulike modeller, helt fra den minste konkurransebåten på 15 fot og til det mest eksklusive med den 50 fots store Marlow-Hunter 50. Noe av det mest unike du vil finne ombord i de største og mest avanserte seilbåtene fra Marlow-Hunter er utnyttelse av plassen ombord samt selve cockpiten.

Det er spesielt designen som er mest utviklet de siste 40 årene, og mye av fokuset har vært på innovative løsninger med praktisk komfort og ikke minst avanserte cockpit løsninger som skal bidra til at seilasen blir så effektiv og komfortabel som mulig.

Det unike med Marlow-Hunter

Marlow-Hunter er først og fremst verdenskjent gjennom sin unike skrogdesign. Seilbåtene er utformet med et skrog som bærer tydelig preg av amerikanske linjer og et volumløst skrog. Dette igjen gjør sitt til at båtene gir et inntrykk av god plass gjennom den romfølelsen som er skapt – spesielt under dekk.

Det er flere karakteristiske trekk ved Marlow-Hunter seilbåtene:

  • Veltebøylen over cockpit på seilbåtene fra 31 fot og større
  • Store glassflater i vinduene langs kabinlinjene som gir mye naturlig lys
  • Skrogdesign som gir bred og stor romfølelse
  • Komfortabel cockpitplass
  • Utnyttelse av plassen ombord i forhold til båtstørrelse
  • Luksuriøse detaljer i kabindesignen ­– horisontalt treverk ombord
  • Skroglinjer som maksimerer båtens oppførsel og hastighet på sjøen

Marlow-Hunters eget slagord «Build Simply The Best» – bygg kun det beste, er også selskapets visjon og mål. Når du tar en titt på seilbåtene de leverer i dag tror vi du er enig med oss at selskapet etterlever deres mål for design og kvalitet.