Slik blir din Hunter seilbåt bygget

Marlow-Hunter seilbåtene blir bygget ved Hunter Marine i Florida. Med moderne teknikk bygges skrog og dekk i glassfiberarmert polyester, eller det som kalles plastbåt. Båtene støpes i former som igjen er formet basert på en modell designerne bruker for å produsere båtene i henhold til designen som er ønskelig. I tillegg brukes Kevlar som en del av skroget som styrker skrogfunksjonen.

Marlow-Hunter har blant annet valgt å ikke produsere utvendige dekk i teak, men i plast. Noe av grunnen til dette er at oljen i dekket forsvinner og må oljes 2-3 ganger per sesong for å holde dekket i god stand. Med et dekk i plast er det langt enklere å holde det rent. I tillegg har teak dekk en tendens til å bevege seg i langt større grad, og også forvitre over tid.

Glassfibermattene som benyttes i produksjonen av båtene veves i ulike tykkelser og kvalitet – alt ettersom hvor på båten de skal monteres. Skroget støpes i en form som fylles med laminat, og som ferdig er stivt nok til å brukes på sjøen. Før produksjonen kommer så langt må det lages en form designet etter båtens ferdige design. Før selve formen kan benyttes må det lages en form til selve formen, en såkalt plugg. Det er her det meste av den moderne utviklingen foregår.

Det nyeste og mest moderne nå er også bruken av karbon, som reduserer strukturvekten på skroget med hele 40 %, noe som selvfølgelig innebærer store besparelser på kostnadssiden. Mastene bygges i karbon.

Interiør og komfort

Når det kommer til detaljene ombord er det en rekke detaljer ved Marlow-Hunter som er unike og som bidrar til å heve kvaliteten og komforten ombord. I seilbåtene fra 31 fot og større er det brukt håndlaget ekte teak – i kabindekkene og i møbelskrogene. En annen detalj er at veggene nå legges horisontalt og ikke vertikalt som før, noe som gir et helt annet delikat inntrykk av selve kabinen ombord. Dette gjelder forøvrig også alle dørene ombord i båtene, som i sin helhet gir en langt større romfølelse.

Når det kommer til komfort, som selvfølgelig er svært essensielt for Marlow-Hunter, er det tenkt på oppbevaring og plass ombord i alle detaljer. Salongbordene kan enkelt manøvreres slik at det ved behov blir en del av ekstra sengeplasser. Apropos senger ombord er det fjærmadrasser i alle faste senger som selvfølgelig gir en helt annen komfort enn tradisjonelle madrasser.

I de største båtene finner du alle tekniske installasjoner som kontrollpanel for all belysning og utrustning som GPS, radio/satellitt og båtens funksjoner. Når det kommer til byssa inneholder denne praktiske detaljer som romslig skapplass, praktisk benkeplass med vaskekummer og på de største båtene også ovn/mikrobølgeovn. Alt interiør og eksteriør som vinsjer og master monteres manuelt for hånd!

Andre viktige detaljer

Her ser du noen andre viktige detaljer du vil finne med en Marlow-Hunter seilbåt:

  • Heltrukne glassvinduer i kabinoverbygget som gir naturlig godt lys inni båten
  • Større plass i cockpit arealet som gir komfort til både skipper og mannskap
  • Bommen er plassert høyere enn hva som ansees normalt – dette gir større sikkerhet for alle
  • Marlow-Hunter er installert med Yanmar motorer
  • Rustfritt stål i eksteriørdetaljer som alle kroker, vinsjer, taubærere og lignende
  • 75 % av alt ombord i en Marlow-Hunter er produsert og montert for hånd